Podkład w pudrze bez efektu ciasta? Zobacz, jak zminimalizować ryzyko zwarzenia

Zapomnij o nieestetycznym pudrowym wykończeniu.

Największa wada podkładu w formie sypkiej? Duże prawdopodobieństwo, że się zwarzy. Jest za to dość łatwy w obsłudze, ale gdy nałożymy go w  nadmiarze (zwłaszcza na korektor pod oczy),  ma zwyczaj `pękania`. Objawia się to tym, że kosmetyk jest widoczny na buzi, mocno podkreśla suche skórki, a przede wszystkim powiększone pory. Oprócz tego ujawnia się cała pudrowa konsystencja - nawet gołym okiem widać jak proszek osiadł na małych włoskach, które w przypadku podkładu płynnego są oczywiście niewidoczne. Efekt ciasta, bo tak nieco pieszczotliwie opisuje się całość tych przedziwnych zjawisk, lubi też przejawiać się w formie bardzo nieestetycznych plam. Jest jednak sposób na to, by aplikacja podkładu sypkiego miała szczęśliwy finał.

 

 

 

 

fot. Pinterest

Dodaj komentarz do galerii: Podkład w pudrze bez efektu ciasta? Zobacz, jak zminimalizować ryzyko zwarzenia

Czytaj także

Inne artykuły